Hoe oogmigraine verhelpen

Oogmigraine kan je leven even volledig lamleggen. Het heeft zo’n impact dat functioneren tijdelijk niet mogelijk is. Vooral wanneer de oogmigraine gevolgd wordt door de hevige hoofdpijnklachten waar migraine om bekend staat. Wat is er mogelijk in de behandeling van oogmigraine?

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

De behandeling van oogmigraine kent twee elementen: medicatie en het vermijden van triggers. Medicatie kan gericht zijn op het voorkomen van een aanval of pijnverlichting. Er zijn ook veel alternatieve middelen op de markt die zouden werken tegen migraine. Onze ervaring is dat alleen de Oogmigraine verhelper effectief de klachten kan verminderen.

Behandeling: medicatie

Tegen de symptomen van oogmigraine in de aura-fase bestaat geen medicatie. Deze fase duurt vaak zo kort, dat een medicijn niet eens de tijd zou krijgen om in te werken. Je kunt wel met medicijnen behandeld worden om de fase daarna, de hoofdpijnfase, dragelijker te maken. Wanneer je met regelmaat migraineaanvallen hebt, kun je via de huisarts een onderhoudsdosis van een bètablokker gaan slikken. Op die manier kun je wellicht de frequentie van de oogmigraineaanvallen verminderen. Hij kan je ook medicatie voorschrijven ter voorkoming of behandeling van migraineaanvallen.

Pijnverlichting zonder medicatie

Het nadeel van pijnstillers en andere medicatie is dat er bijwerkingen zijn. Bovendien moet je vaak enige tijd wachten voordat een medicijn gaat werken. Wanneer je de Oogmigraine verhelper gebruikt, krijg je een directe verlichting van de klachten. De pijn wordt snel verlicht waardoor jij in een mum van tijd weer de oude bent.

Behandeling: het vermijden van triggers

Er zijn verschillende triggers bekend die een oogmigraineaanval uit kunnen lokken. Een onderdeel van een behandeling kan bestaan uit het vermijden van deze triggers. Niet alle triggers zijn te vermijden, maar dat wat je aan kunt pakken is de moeite waard.

button klik hier en bestel nu uw gelmasker

Fel licht, harde geluiden en sterke geuren

Je zintuigen spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van een migraineaanval. Sommige migrainepatiënten weten dat alleen al een bezoek aan een parfumerie een oogmigraineaanval uit kan lokken door de mengeling aan geuren. Niet alleen sterke geuren, maar ook fel licht, lichtflitsen en geluiden kunnen een migraineaanval uitlokken. Wanneer je dit weet, kun je blootstelling hieraan voorkomen.

Stress en vermoeidheid

Mensen die gevoelig zijn voor migraine, merken dat zij eerder een oogmigraineaanval krijgen wanneer zij stress ervaren en/of moe zijn. Het is bij het voorkomen van een aanval dus belangrijk om voldoende rust te nemen en voldoende te slapen. Stress kun je verminderen door stressfactoren aan te pakken en voldoende te bewegen.

Voeding

Voeding heeft een belangrijke invloed op ons leven. Voeding kan een medicijn zijn, maar bepaalde voedingsmiddelen kunnen ons ook ziek maken. Een grote groep mensen met migraine ziet een verband tussen (oude) kaas, chocolade en alcohol en migraine. Door deze voedingsmiddelen te laten staan, loop je minder kans op een oogmigraineaanval.

Roken

Het is uit onderzoek gebleken dat roken oogmigraine uit kan lokken. Dit komt door de invloed van roken op onze bloedvaten. Wanneer je last hebt van migraine, doe je er verstandig aan om te stoppen met roken.

Hormonale migraine

Migraine kan ook veroorzaakt worden door een hormonale onbalans. Een te laag oestrogeengehalte is een trigger voor mensen die bekend zijn met migraine. De huisarts kan middelen voorschrijven om de hormoonbalans te herstellen en migraineaanvallen te voorkomen of behandelen.

Weersveranderingen

Veranderingen in de luchtdruk kunnen een migraineaanval uitlokken. Er zijn mensen die aan de hand van hun migraine precies kunnen voorspellen wanneer het gaat onweren of wanneer we sneeuw kunnen verwachten. Je kunt niets doen aan het weer, maar als je weet dat het weer gaat veranderen kan je wel voorzorgsmaatregelen treffen.

Hoe weet ik wat mijn triggers zijn?

Je kunt je triggers herkennen door een tijdje een hoofdpijndagboek bij te houden. Wanneer je hierin je eetpatroon, slaappatroon, bewegingspatroon en klachten bijhoudt, kun je wellicht verbanden gaan zien. Het is ook mogelijk dat je voorbodes van een oogmigraineaanval gaat herkennen zodat je een dergelijke aanval kunt gaan voorspellen.

Wat kan ik nu al doen?

Wat moet ik doen als ik een migraineaanval op voel komen? Als je de signalen van een opkomende migraine herkent, is het belangrijk om direct in actie te komen. Anders duurt een migraineaanval langer of is deze intenser van aard. Als je medicatie van de huisarts hebt gekregen, is dit het moment om deze in te nemen. Zoek een donkere ruimte op en neem je rust. Gebruik de Oogmigraine verhelper om direct de pijnklachten te verminderen. Een snelle reactie kan ervoor zorgen dat de klachten sneller afnemen. Helaas is het niet altijd voldoende om een oogmigraineaanval te voorkomen.

button klik hier en bestel nu uw gelmasker