Hoofdpijn migraine

Per persoon die migraine heeft verschillen de klachten en ook hoe de aanvallen zich voordoen. In veel gevallen is het te kenmerken als een kloppende hoofdpijn die aan 1 kant van het hoofd plaatsvindt. Mensen kunnen voor een migraineaanval diverse signalen krijgen als een loopneus, weinig plassen of een aura. Er zijn factoren die een aanval kunnen uitlokken, zoals stress of vermoeidheid. Die kunnen dan daarom ook beter vermeden worden.

Hevige hoofdpijn bij migraine

Bij een migraine gaat het dus om een hevige hoofdpijn waar signalen aan vooraf kunnen gaan. Deze aanvallen kunnen soms enkele uren duren, maar er kunnen zelfs dagen overheen gaan. De pijn kan omschreven worden als een kloppende of bonzende pijn waar het in de nek, bij het slapen of achter de ogen kan zitten. De pijn kan zowel plotseling als geleidelijk optreden. In de hersenen zal bij migraine een elektrische ontregeling zijn. Dit omdat de bloedvaten zich zullen verwijden en waar het gevolg is het ontstaan van een hoofdpijn.

Er wordt alleen een diagnose van migraine vastgesteld bij een persoon wanneer er tenminste vijf aanvallen zijn geweest tussen de vier uur en drie dagen. Waar je last van kunt hebben kan zijn:
  • Een pijn die aan 1 kant van het hoofd aanwezig is
  • Een kloppende of bonzende pijn
  • Je kunt niet verder gaan werken
  • Een pijn die door lichamelijke inspanning alleen maar verergert
  • Je moet overgeven en wordt misselijk
  • Je kunt geen licht en/of geluid verdragen

Behandeling migraine of oogmigraine

Om migraine te behandelen is het beste om dit met medicijnen te doen. Dit in een vorm van een antibraakmiddel en vervolgens een pijnstiller. Dit kans soms in vorm van een zetpil, neusspray of zelf een injectie zijn. De medicijnen hebben als doel om ervoor te zorgen dat de ernst of de duur van de aanval minder wordt. Ook is eventueel een aanvullende behandeling mogelijk.

Oogmigraine ontspannend gelmasker 1

button bestel nu direct uw gelmasker

Verwarmd of gekoeld te gebruiken

Prijs:  19,99 euro voor 2 stuks

Direct verlichting bij
migraine en hoofdpijn

Bekijk onze video