Migraine medicijnen

Er zijn verschillende middelen die aangeraden kunnen worden om een migraineaanval te bestrijden. Informeer altijd bij een huisarts alvorens een van deze medicijnen te gebruiken.

Pijnstillers

Er zijn 3 soorten pijnstillers die je kunt gebruiken:
  • Een paracetamol, dat zowel pijnstillend als koortsverlagend werkt.
  • Een paracetamol gecombineerd met andere middelen. Propfyenazion heeft zelfde werking als een paracetamol, coffeïne versterkt waarschijnlijk het pijnstillende effect en kan opwekkend werken. Een voorbeeld hiervan is een paracetamol in combinatie met coffeïne en propyfenazon.
  • Ontstekingsremmende pijnstillers, deze werken pijnstillend, koortsverlagend en ontstekingsremmend. Een voorbeeld is acetylsalicylzuur of carbasalaatcalcium.

Middelen tegen misselijkheid

medijnen tegen migraine oogmigraineWanneer je misselijk bent bij een migraineaanval kunnen middelen die tegen misselijkheid zijn dit verbeteren door de opname van de pijnstiller in het lichaam. Hierdoor kan een pijnstiller effectiever werken. Wordt vaak voorgeschreven in combinatie met een pijnstiller en als er een kans bestaat op braken, kunnen beter zetpillen worden gebruikt. Een voorbeeld hiervan kan zijn domperidon of metoclopramide.

Triptan-antimigrainemiddelen

Wordt alleen voorgeschreven als pijnstillers niet werken. De triptan-antimigrainemiddelen hebben als effect het vernauwen van de bloedvaten in de hersenen die bij migraine zijn verwijd. Ze remmen de afgifte van stoffen die ontstekingen eventueel kunnen veroorzaken en zorgen dat een pijnbericht via de zenuwen niet of minder sterk in de hersenen kan aankomen. De klachten zullen geleidelijk afnemen en de aanval zal minder lang duren.

Ergotamine met coffeïne

  • De ergotamine zal de bloedvaten vernauwen die bij een migraineaanval in de hersenen zijn verwijd. De coffeïne zorgt ervoor dat de opname van ergotamine in het lichaam verbetert wordt. Dit middel kan voorgeschreven worden als er niet meer dan 1 aanval per week optreedt of wanneer pijnstillers niet voldoende helpen.
Wanneer er sprake is van meer dan twee aanvallen per maand zijn er geneesmiddelen die eventueel kunnen helpen om een aanval te voorkomen. Dit zijn:

Bètablokkers

Precieze werking onduidelijk, waar ze wel de prikkels remmen die voor een eventuele aanval kunnen zorgen.
  • Zorgt ervoor dat de effecten van bepaalde lichaamseigen stoffen afremmen die mogelijk een rol spelen bij een aanval en vernauwt de bloedvaten in de hersenen die zijn vernauwd bij een aanval.
  • Een vrouwelijke geslachtshormoon, een oestrogeen. Zorgt dat de hoeveelheid hormonen niet teveel daalt.
  • Kan bij sommige mensen het aantal migraineaanvallen verminderen.

Valproïnezuur

Werking niet precies bekend, maar wordt aangeraden als andere middelen niet goed werken of daarvan teveel bijwerkingen komen.
  • Vernauwt bloedvaten die anders verwijd zijn tijdens een aanval en remt effecten van de lichaamseigen stof serotonine af.
  • Dit remt lichaamseigen stoffen af die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van migraine. Aangeraden als bètablokkers en ipzotifeen niet voldoende werken.
  • Kan aantal migraineaanvallen verminderen. maar werkt maar bij weinig mensen.

Oogmigraine ontspannend gelmasker 1

button bestel nu direct uw gelmasker

Verwarmd of gekoeld te gebruiken

Prijs:  19,99 euro voor 2 stuks

Direct verlichting bij
migraine en hoofdpijn

Bekijk onze video