Migraine zonder hoofdpijn

Migraine met hoofdpijn komen het meeste voor, maar toch zijn er ook vormen waar migraine zonder hoofdpijn voorkomt. Dit wordt ook wel aura genoemd. Deze vorm van migraineaanval is binnen 1 uur weer verdwenen en bestaat uit tijdelijke afwijkingen in het gezichtsveld.
De oorzaak van de migraine aanvallen heeft oorzaken als vermoeidheid, stress of een naderende menstruatie en kan tevens erfelijk zijn. Gericht op de voeding kunnen chocola, kaas en alcohol een migraineaanval veroorzaken. Een migraineaanval kan één keer in het jaar voorkomen, maar ook wekelijks.

Oogmigraine zonder hoofdpijnBij migraine komt het dus het vaakst voor dat er ook hoofdpijn is. De vorm waar geen hoofdpijn optreedt kan genoemd worden als de klassieke migraine. Hier ontstaan in het gezichtsveld tijdelijke afwijkingen. Een tunnelvisie of een volledige blindheid kan soms wel eens voorkomen.

Bij deze vorm is dus geen hoofdpijn aan te koppelen maar er is wel sprake van een aanval. Om deze reden kan het ook visuele aura of zelfs oogheelkunde genoemd worden. De aanval kan tussen enkele minuten tot een uur duren. In veel gevallen komt migraine zonder hoofdpijn voor op de leeftijd vanaf 40 jaar. Het kan soms zo zijn dat deze vorm van migraine al op jonge leeftijd is ontstaan is of dat iemand al op jongere leeftijd deze klachten heeft gehad.

In sommige gevallen wordt er aangeraden om direct naar de dokter te gaan, ook al kun je altijd voor advies of informatie een bezoekje aan de dokter brengen. Als een migraineaanval tweemaal per maand optreedt of een aanval langer dan een uur duurt, dan is het aan te raden om gelijk een huisarts in te schakelen.

Zelf kun je er dingen doen door uitlokkende factoren als spanning, vermoeidheid en stress zoveel mogelijk te vermijden. Heb tevens voldoende ontspanning en slaap. Als er een migraine aanval komt kun je het beste zo goed mogelijk ontspannen blijven. Je kunt immers niets doen tot wachten tot het weer verdwijnt.

Oogmigraine ontspannend gelmasker 1

button bestel nu direct uw gelmasker

Verwarmd of gekoeld te gebruiken

Prijs:  19,99 euro voor 2 stuks

Direct verlichting bij
migraine en hoofdpijn

Bekijk onze video

Wat onze klanten zeggen ...