De oorzaak van oogmigraine

In de afgelopen jaren heeft technologische tijdperk een flinke groei doorstaan wat vele voordelen met zich mee brengt. Je bent nu continu achter een beeldscherm bezig. Televisie kijken, achter de computer en de schermpjes van de mobiele telefoons. Maar helaas zijn er ook een aantal nadelen. Als je bijvoorbeeld langdurig achter een beeldscherm zit van een computer of de televisie kan dit nadelige gevolgen hebben voor je ogen. Maar ook vermoeidheid, langere periodes van lezen of werk waar extra aandacht bij nodig is kunnen oorzaken zijn waardoor oogmigraine ontstaat.

Oorzaak oogmigraine migraine hoofdpijnVermoedelijk komt dat omdat de bloeddoorstroming in de hersenen verandert.
De pijn die wordt ervaren bij een oogmigraine is vaak zijdelings volgens een aantal medische experts. Een oogmigraine wordt vaak afgedaan als een retinale migraine, dat een zeldzame aandoening is. De symptomen hiervan zijn weliswaar identiek, maar de aandoening is niet te vergelijken. Als je last hebt van retinale migraine kun je korte momenten van problemen aan het gezichtsvermogen ervaren. Buiten de pijn kunnen een onrustige maag, misselijkheid en een dubbele visie optreden. Retinale migraine kan op regelmatige basis verschijnen en verdwijnt na een periode van rust. Waar dit type migraine afwijkt van de oogmigraine is dat het gaat om 1 oog en niet beide.

Daarnaast kunnen de volgende punten een oorzaak zijn van een oogmigraine:
• Wanneer een ander familielid last heeft gehad van oogmigraine kan dit door de erfelijkheid overgaan op een volgende generatie.
• Verminderde zuurstof. De hersenen krijgen tijdelijk minder zuurstof, om vervolgens weer de zuurstof die nodig is te verkrijgen. Als gevolg gaan de bloedvaten verwijden waardoor oogmigraine ontstaat.
• Energievoorziening van de hersenen. Bij mensen met migraine blijkt dat de energievoorziening is verstoord, waardoor de hersenen gevoeliger zijn voor hoofdpijn.
• Een verandering in het temperatuur verschil kan al een trigger zijn voor een migraine aanval.

Oogmigraine ontspannend gelmasker 1

button bestel nu direct uw gelmasker

Verwarmd of gekoeld te gebruiken

Prijs:  19,99 euro voor 2 stuks

Direct verlichting bij
migraine en hoofdpijn

Bekijk onze video

Wat onze klanten zeggen ...