Hoe kan ik migraine verminderen?

Migraine is een vervelende ziekte die je ernstig in je functioneren kan beperken. Door migraine is het vaak niet mogelijk om te werken, naar school te gaan of om je sociale leven vorm te geven. Het is daarom belangrijk te kijken wat je kunt doen om een migraineaanval te voorkomen of het herstel tijdens een migraineaanval te bevorderen.

Het voorkomen van een migraineaanval

Er is niet veel bekend over wat er precies gebeurt in je lichaam tijdens een migraineaanval. We kennen echter wel een aantal triggers die een migraineaanval in de hand werken. Dat is fijn, want als je de triggers kent, heb je ook de kans om een migraineaanval te voorkomen. Sommige dingen zoals veranderende weersomstandigheden en hormonale migraine kun je niet beïnvloeden, maar er zijn ook triggers die je wel zelf in de hand hebt. Het veranderen van je lifestyle is hierbij de sleutel.

Stress

Stress is de belangrijkste trigger van een migraineaanval. Om migraine te voorkomen is het belangrijk om de stressfactoren in je leven aan te pakken. Dit kunnen grote of kleine dingen zijn. Zo kan het beter zijn om een baan met een lagere werkdruk te zoeken, maar ook het beter delegeren van je taken (thuis en op het werk) kunnen stress verminderen. Sporten en bewegen helpen ook om je stress te verlagen.

Voedingsmiddelen

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die een migraineaanval uit kunnen lokken. Zo zijn er mensen die een verband ervaren tussen het eten van (oude) kaas en chocolade of het drinken van alcohol en het krijgen van een migraineaanval.

button klik hier en bestel nu uw gelmasker

Roken

Roken heeft invloed op je bloedvaten. Aangezien migraine waarschijnlijk wordt veroorzaakt door het plotseling vernauwen en verwijden van de bloedvaten, is het verstandig om te stoppen met roken. Op die manier is het mogelijk dat je minder vaak last krijgt van migraineaanvallen.

(Nacht)rust

Vermoeidheid is ook een belangrijke factor bij het uitlokken van een migraineaanval. Door voldoende rust te pakken kun je dus wellicht een migraineaanval voorkomen. Zorg dat je ’s nachts gemiddeld 8 uur aaneengesloten slaapt.

Wat zijn jouw triggers?

Weet je niet wat de migraineaanval bij jou uitlokt? Dan is het verstandig om een dagboek bij te houden. Houd hierin dagelijks bij wat je eet, of je beweegt, hoeveel stress je ervaart, hoeveel je slaapt en of je hoofdpijnklachten en/of migraine hebt. Op die manier kan je mogelijke triggers in kaart brengen. Wanneer je mogelijke triggers herkent, kun je deze aanpakken en kijken of dit van invloed is op de frequentie en de intensiteit van de migraineaanvallen.

Het verminderen van een migraineaanval

Het zal je waarschijnlijk niet altijd lukken om een migraineaanval te voorkomen. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om het herstel te bevorderen. Zo is het belangrijk dat je rust pakt en niet door blijft werken, al zal je met een migraineaanval waarschijnlijk geen keuze hebben. Daarnaast kun je medicatie gebruiken, zelfzorgmedicijnen of medicatie via de huisarts. Je kunt ook gebruikmaken van de Oogmigraine verhelper.

Pak je rust

Luister naar je lichaam wanneer je last hebt van een migraineaanval. Je kunt tijdens een aanval het best stoppen met je activiteiten en je afzonderen in een donkere kamer. Wanneer je door blijft lopen met migraine, duurt de aanval alleen maar langer. Activiteit, licht, geluid en geuren kunnen de migraine erger maken en een spoedig herstel in de weg staan.

Zelfzorgmedicatie

Het eerste wat je zelf kunt doen is pijnstillers slikken. Je kunt dan het best kiezen voor paracetamol. Wanneer je ook last hebt van misselijkheid en overgeven, kun je beter kiezen voor paracetamol in de vorm van een zetpil. Dan weet je zeker dat het medicijn zijn werk kan doen en niet met het overgeven het lichaam weer verlaat.

Medicatie via de huisarts

De huisarts kan je ook medicatie tegen de misselijkheid voorschrijven. Als de pijnstillers niet helpen, kan hij ook een sterker middel tegen migraine voorschrijven zoals Imigran. Ook wanneer je vaker last hebt van migraineaanvallen kan je een voorgeschreven middel aanvragen zodat je deze al in huis hebt wanneer een migraineaanval zich voordoet.

Oogmigraine verhelper

Het vervelende van medicatie is dat je last kunt krijgen van bijwerkingen. De Oogmigraine verhelper kan de symptomen verminderen en het herstel bevorderen zonder vervelende bijwerkingen. Hij is eenvoudig in gebruik en brengt direct verlichting bij een migraineaanval. Zo kan de Oogmigraine verhelper je op een veilige, snelle en eenvoudige manier weer op de been helpen.

button klik hier en bestel nu uw gelmasker

Het voorkomen of verminderen van migraine

Om migraineaanvallen te voorkomen, is het belangrijk de triggers in kaart te brengen en deze aan te pakken. Meestal is dit een kwestie van het veranderen van de lifestyle. Wanneer je eenmaal een migraineaanval hebt kun je de intensiteit verminderen met medicatie. Je kunt zelf pijnstillers kopen, of voorgeschreven medicatie van de huisarts gebruiken. Een eenvoudige manier om direct de klachten te verlichten is de Oogmigraine verhelper.